Farmor og børn Artikler 6 hyggelige hjemme-aktiviteter, du kan lave med børnene

6 hyggelige hjemme-aktiviteter, du kan lave med børnene

6 hyggelige hjemme-aktiviteter, du kan lave med børnene post thumbnail image

Vil du gerne lave flere hyggelige aktiviteter med dine børn derhjemme? Det kan være meget dyrt at tage ud og opleve hele tiden, men heldigvis er der meget, du kan lave derhjemme med dine børn. Vi har her lavet en liste over 6 hjemmeaktiviteter, som du kan lave med børnene – og som er helt gratis eller kun koster ganske lidt.

Gå i køkkenet

Maden skal laves uanset, så tag børnene med i køkkenet og acceptér at det hele bare tager lidt længere tid med små kokke. Lad børnene hjælpe med madlavningen eller bagningen og saml jer om spisebordet til en sød stund. Måske er du heldig og en af dine børn bliver bidt af det – og så har du lige pludselig daglig hjælp i køkkenet.

Skattejagt derhjemme

Hvis børnene er lidt rastløse og mangler noget at lave, så kan en skattejagt være den helt rette løsning. Børnene vil leve sig helt ind i mysteriet – og du kan få lidt pusterum til at tage dig af alle de praktiske ting i huset. Du kan f.eks. lave poster rundt omkring i huset, give dem gåder eller lade dem quizze om deres yndlingsdyr. Der er mange muligheder. Skatten kan være alt fra en lille pose slik til nyt modellervoks eller hvad du ellers lige kan finde på.

Krea-dag

Det er sundt at være kreativ, så ryd spisebordet og find lim, pailletter, piberensere, glimmer, karton og meget mere frem. Det er så bare op til ungerne, om der skal produceres Halloween-pynt, juleudsmykning, påklædningsdukker, robotter eller noget helt femte. Lad bare fantasien flyde – og så får du helt sikkert lidt nyt at hænge på køleskabet.

Giv børneværelset en makeover

Nogle gange kan selv de små ændringer gøre en kæmpe forskel. Hvis dit barn har brug for lidt fornyelse, kan I sammen bruge et par timer på at lave nogle små ændringer i børneværelset. Det kan f.eks. være at sortere legetøjet i kasser, male en væg eller hænge nye plakater op. Dine børn vil helst sikkert føle, at de har fået et helt nyt værelse – især når de selv har deltaget i projektet. Det vil også give dem endnu mere lyst til at tilbringe timer i deres værelse.

Spil brætspil

Alt behøver ikke at foregå på en skærm i dag, så hvis du gerne vil have dit barn lidt væk fra iPad’en, kan et gammeldags brætspil være en god løsning. Det skal blot matche børnenes alder. Det er altid sjovt at dyste lidt mod hinanden, og det er generelt en god måde at lære de små, at man ikke altid kan vinde.

Related Post