Farmor og børn Artikler 6 tips til at hjælpe dit barn med at falde hurtigere i søvn

6 tips til at hjælpe dit barn med at falde hurtigere i søvn

6 tips til at hjælpe dit barn med at falde hurtigere i søvn post thumbnail image

Som ny forælder kan det være frustrerende, når dit barn er længe om at falde i søvn. Der er dog flere strategier, du kan prøve for at hjælpe dit lille barn med at finde vej til drømmeland hurtigere. Her er 6 tips, du kan prøve:

Etabler en sengetidsrutine: Børn trives med faste rutiner, så det kan være nyttigt at etablere en sengetidsrutine, der indeholder aktiviteter som badetid, læsning af en bog og sang af en vuggevise. Det vil altsammen hjælpe dit barn med at slappe af og forstå, at det er tid til at sove.

 

Hold værelset mørkt og køligt: Et mørkt og køligt (ikke koldt!) værelse kan hjælpe dit barn med at falde i søvn hurtigere og sove længere. Overvej at bruge mørklægningsgardiner eller et sovegardin til at blokere for lys. Invester desuden gerne i redskaber til at regulere temperaturen, så der aldrig bliver for høj varme eller for meget kulde.

Vikl dit barn ind: Det at vikle dit barn ind, kan hjælpe det med at føle sig sikker og komfortabel, hvilket kan gøre det nemmere for barnet at falde i søvn. Husk dog at stoppe med at vikle, når dit barn er gammelt nok til at rulle om på maven, da det kan være en kvælningsrisiko.

Brug en slyngevugge med motor: En moderne slyngevugge med motor kan være med til at få barnet til at falde hurtigere i søvn og endda nyde en dybere søvn. Bevægelserne i slyngevuggen simulerer bevægelserne, som baby kender det fra mors mave. Det etablerer et trygt og sikkert miljø, hvormed babyen lettere falder i søvn og sover igennem.

Brug let baggrundsstøj: En let baggrundsstøj – også kendt som white noise – kan hjælpe med at dæmpe eventuelle ydre støj, som kan forstyrre dit barns søvn. Du kan f.eks. bruge en app til at afspille beroligende lyde som havbølger eller regn.

Undgå stimulerende aktiviteter inden sengetid: Prøv at undgå stimulerende aktiviteter som legetid eller skærmtid i timerne op til sengetid. Disse aktiviteter kan overstimulere dit barn og gøre det sværere for det at falde i søvn.

Related Post