Farmor og børn Artikler Gode råd til at hente og bringe dit barn i institution uden en bil

Gode råd til at hente og bringe dit barn i institution uden en bil

Gode råd til at hente og bringe dit barn i institution uden en bil post thumbnail image

For mange forældre er det en daglig kamp at hente og aflevere deres børn. Både at få dem i tøjet og ud af døren, men også at nå det hele i en travl hverdag, hvor jobbet også skal passes. Især de mindste kan være besværlige at få afsted, da deres fremkomst til destinationen afhænger fuldstændigt af dig. Samtidig er institutioner som dagpleje og vuggestue ofte kun åbne i et tidsrum, som passer dårligt i forhold til de fleste forældres arbejdstider. Hvis du oven i købet skal langt, og ikke har en bil til rådighed, kan det hurtigt blive en daglig kamp at nå frem inden lukketid midt på eftermiddagen. Baseret på min egen erfating, har jeg her samlet et par gode råd specielt til dig, der fragter dine børn frem og tilbage på cykel.

Find en cykel, der passer til jeres behov

Der er reelt kun to veje at gå, når du begynder at skulle have et eller flere børn med på cyklen i hverdagene. Du kan enten arbejde videre med den cykel du allerede eller du kan vælge at købe en ny. En ny cykel, som specifikt indkøbes til formålet, vil typisk være en elektrisk ladcykel med lukket kaleche og seler til flere børn. Det behøver vi ikke tale frygteligt meget om her, men hvis du har råd, så se at få den købt. Den bliver du glad for.

En almindelig herre- eller damecykel kan fint bruges til formålet, hvis du har en nyere (og sikker) cykel, som du er glad for. Det kan være du har langt til arbejde efter at have afleveret dit barn og derfor ønsker en lettere cykel til at træde de sidste kilometer frem mod din destination. Det kan også være, at du kører i tæt trafikerede byzoner, hvor det er svært eller ligefrem umuligt at komme frem – for slet ikke at tale om den utryghed, der kan være forbundet med at parkere en dyr ladcykel med motor på offentlig vej. De har det desværre med at være ganske eftertragtede i visse miljøer.

Hvis du vælger at arbejde videre med den cykel, du allerede har holdende, så er der nogle ting du skal overveje inden du bestemmer dig for barnesæde eller cykeltrailer:

Hvor mange børn skal du have med?

Jeg kan på ingen måde anbefale dig at fragte mere end et barn på din cykel, hvis du påtænker at have dem i barnesæder foran og bagpå. Hvis du virkelig ikke har andre muligheder, så overvej, om det ikke giver bedre mening, at investere i en cykeltrailer af god kvalitet.

Skal dit barn sidde foran eller bagpå?

Det er egentlig helt op til dig. Begge dele kan sagtens fungere, men som hovedregel vil jeg sige, at både du som chauffør og de helt små børn (under halvandet år) har godt at at sidde foran. Så kan du holde øje med dem på cykelturen og de føler sig tættere på dig. Når de bliver større og har brug for lidt bedre benplads, er pladsen i en barnestol på bagagebæreren langt bedre og mere komfortabel.

Prismæssigt er der ikke noget at vinde ved at vælge det ene frem for det andet. Der findes barnesæder til front- og bagmontering i alle prisklasser. Du skal i stedet gå op i deres sikkerhedsgodkendelser og barnets komfort.

Cykeltrailer er en genial opfindelse

Vi brugte i årevis et barnesæde bag på cyklen inden vi købte en cykeltrailer, som vi kunne spænde efter vores almindelige cykler. Cykeltraileren har min varmeste anbefaling af flere grunde:

  • Den er billig, når du sammenligner med en ladcykel. Både med og uden batteri.
  • Børnene er skærmet under en kaleche og spændt godt fast. Det giver en helt anden tryghed end et barnesæde, når du cykler.
  • Cykeltraileren er let at af- og påmontere. Det gør det nemt at skifte mellem far og mors cykel, hvis det ikke altid er den ene af jer, der står for at bringe og hente jeres børn.

Hvis dit valg står mellem en elektrisk ladcykel eller at montere en cykeltrailer på en almindelig cykel, så vil jeg helt klart selv vælge cykeltraileren, hvis jeg skulle gøre mig de samme erfaringer en gang til. For det første havde vi slet ikke råd til en ladcykel, som let løber op i 40.000 kr. inden du har fået den indrettet og tilkøbt kalechen. For det andet, så giver cykeltraileren os langt større fleksibilitet i hverdagen, da det bogstaveligt talt ikke tager mere end et par sekunder at skifte den fra den ene cykel til den anden. Og for det tredje, så brugte vi den ekstra luft i budgettet til at købe nye cykler til både mig og min mand. Vi gik på tilbudsjagt og faldt over et par gode citybikes på tilbud, så hele familien blev godt kørende for langt færre penge end det ville have kostet os at købe en elektrisk ladcykel.

Related Post