Farmor og børn Artikler Her er hvad der sker ved en barnedåb

Her er hvad der sker ved en barnedåb

Her er hvad der sker ved en barnedåb post thumbnail image

Traditionelt valgte forældre at få deres børn døbt, fordi de ønskede, at de skulle opdrages i den kristne tro. Selvom dette stadig er den vigtigste og mest gyldige grund, bruges en barnedåb i dag også som en tid til at fejre et barns liv og betragtes som en ‘officiel’ ceremoni for at byde dem velkommen i familien og samfundet. Det er en anledning for venner og familie til at mødes til barnets særlige dag.

 

Selvfølgelig er der også forældre, der ønsker at skrive deres barn ind i en god lokal skole senere. Mange kirkeskoler i Storbritannien har et godt ry for god uddannelse og har strenge tilmeldingskriterier, hvoraf et er, at børn, der deltager, skal døbes i skolens tro, og at forældre er enige om at følge skolens etos og missionserklæring.

 

Uanset hvilken grund du beslutter dig for at få dit barn døbt, skal du kende processen, især hvis du ikke er en almindelig kirkegænger.

 

Hvis du gerne vil have dit barn døbt, men ikke er sikker på, hvordan det fungerer, vil denne nyttige guide forklare, hvad der sker ved en barnedåb.

 

Hvad er en barnedåb?

En barnedåb er en kristen ceremoni, der afholdes i et sted for tilbedelse, såsom en kirke, hvor en person bliver døbt med vand og budt velkommen i Guds Hus.

 

Vand bruges under ritualet som en symbolsk ’udrensning’ af arvesynden, som den kristne kirke mener, at vi alle er født med. Dåben er den første passage af en række sakramenter, som en praktiserende kristen tager på deres rejse gennem livet.

 

Hvem kan blive døbt?

En barnedåb er en gratis gudstjeneste, der tilbydes alle mennesker, der har en kristen tro. En person kan være i alle aldre, men i Church of England afholdes gudstjenesten traditionelt i begyndelsen af ​​en persons liv, når de er en baby. Andre fragmenter af kristne trosretninger, såsom baptister eller Christadelphians, døber ikke folk, før de bliver myndige.

 

Længe forbi er de dage, hvor børn, der blev døbt, skulle komme fra en traditionel familieenhed af gifte forældre, der gik i kirke hver søndag.

 

Du kan stadig finde den mærkelige ‘old-school’ præst, som vil insistere på, at du er regelmæssige kirkegængere, men i det hele taget har Church of England antaget en mere moderne og afslappet tilgang til sin menighed og byder åbent alle familieformer velkommen til blive døbt. Det er lige meget, om du er gift, samlevende, enlige par, enlige forældre eller du kun går i kirke i julen, du bliver stadig budt velkommen i kirken og kan få dit barn døbt i troen.

 

Forældre behøver ikke engang selv at blive døbt, selvom det er obligatorisk for faddere at være det. Det eneste, kirken beder om, er, at du har en vis grad af tro og er bevidst om det engagement, du påtager dig på dit barns vegne.

 

Din præst kan endda foreslå, at du tager dig tid til at tænke over din tro og overveje at blive døbt selv.

 

Oli Prik Copenhagen har en stor kollektion af smukke dåbskjoler, som nemt og hurtigt kan købes på deres hjemmeside.

 

Vidste du at dåbskjoler på engelsk kaldes for christening gowns, på fransk robes de baptême, på norsk er det dåpskjoler, på hollandsk doopjurkjes, på finsk kastemekko og på tysk taufkleider.

Related Post