Farmor og børn Artikler Sådan forbereder du dig til fødslen

Sådan forbereder du dig til fødslen

Sådan forbereder du dig til fødslen post thumbnail image

Det er rigtigt nok at man har født børn siden tidernes morgen, og det er noget, som kroppen er skabt til at kunne klare. Men samtidig er det en af de mest krævende opgaver, man kan udsætte en krop for. Fødsel er altså noget, som man kan og bør forberede sig selv og især kroppen på. Men hvordan gør man så lige det? Vi har her samlet vores bedste tips til, hvordan du kan forberede dig bedst muligt til din fødsel.

Lær afslapnings- og åndedrætsøvelser

En spændt krop er en naturlig reaktion på smerte, men i forbindelse med en fødsel er det kontraproduktivt. Hvis man har den rigtige åndedræts- og afslapningsteknik, kan man undgå at kroppen bliver spændt – og det er en effektiv form for smertelindring. Det er dog noget, der skal øves og trænes, især hvis man skal kunne hente kundskaben frem i en så stresset situation som en fødsel. Det er bedst at begynde så tidligt i graviditeten som muligt, men det er aldrig for sent at komme i gang.

Deltag i forældre- og fødselsforberedelseskurser

På mange fødesteder tilbyder jordemoderen fødselsforberedende kurser eller foredrag for dem, der skal være forældre for første gang. Det er lidt forskelligt, hvad forberedelsen indeholder, men det plejer at handle om fødslen, smertelindring, partnerens rolle, den første tid hjemme og amning. Det er hele meningen at det skal give mere selvtillid og tryghed inden fødslen og forældreskabet.

Tag til fødselsmodnende akupunktur

Hvis du gerne vil forberede din krop ordentligt på fødslen, anbefaler vi, at du går til en privat jordemoder, som tilbyder fødselsmodnende akupunktur. Det kan balancere og forberede din krop, så fødslen går lettere i gang, når kroppen og barnet er klar til det. Din krop får lettere ved at komme i gang med de rigtige veer, og det kan hjælpe med at forkorte hele fødselsforløbet med 1-2 timer.

Akupunktur er dog ikke kun en god idé i den sidste del af din graviditet. Det kan også være en stor hjælp hele graviditeten i gennem. Det kan nemlig hjælpe dig med at slippe af med almindelige graviditetsgener som f.eks. kvalme, opkastninger, bækkenløsning og andre smerter i din graviditet.

Skriv en fødselsplan

Man kan og bør forberede sig til fødslen ved at læse om det, få styr på smertelindring og overveje, hvilke ønsker man selv har. Det kan her være en god idé at skrive en fødselsplan med de ting, man synes er vigtige. Det kan f.eks. være ting, man vil have, personalet på sygehuset skal vide eller hvis der er noget, man ikke vil eller måske er nervøs og bange for. Skriv ikke en lang roman, men hold det kort med punkter, der er nemme for personalet at læse og del den med din fødselspartner, så de kan hjælpe dig med at planen bliver fulgt og overholdt i løbet af fødslen.

Hvil dig og spis sundt

At føde et barn er mindst lige så energikrævende som at løbe et langdistanceløb – og det kræver altså forberedelse i form af den rigtige kost og meget hvile. Her kan det være en god idé at spise flere langsomme kulhydrater, eftersom de forbedrer ens udholdenhed. Et par uger inden termin bør du altså spise bønner, gryn og fuldkorn og mindre nudler og lyst brød. Derudover skal du også have lov til bare at ligge på sofaen en gang imellem, så du får slappet ordentligt af.

Related Post