Farmor og børn Artikler Tre tips til at få dit barn til at sove

Tre tips til at få dit barn til at sove

Tre tips til at få dit barn til at sove post thumbnail image

Har du lige fået en baby, der holder jer vågne om natten og også i løbet af dagen? Ja, så er du langt fra den eneste, der oplever uro ved søvnsituationen. Der kan være mange årsager til dette. For det første skal I lige ind i en rytme med søvn, fordi det hele er så nyt og baby har sit eget søvnmønster, som du og din partner skal lære at kende. For det andet kan der være omstændigheder, der gør, at barnet mærker uro eller larm i omgivelserne, hvilket får det til at forblive vågent. For det tredje kan der være ting som kolik, tilstoppet næse eller eksem, der irriterer og generer baby, som gør, at det er svært at falde i søvn og være rolig. Uanset hvilken årsag der er, vil vi her se nærmere på tre tips til at få dit barn til at sove. Læs med her. 

Brug en slynge vugge 

Når barnet skal sove middagslur eller sove om natten, kan du med fordel lægge det i en slynge vugge. Det omslutter baby dejligt og får baby til at føle sig lige så tryg som inde i moderens mave, og den simulerer livmoderen, der også omsluttede baby. Det gør baby tryg og får barnet til at slappe fuldstændigt af. En slynge vugge er dermed en rigtig god investering for både dig og din baby, når det handler om at få sin søvn på en rolig og tryg måde. 

Sørg for rolige omgivelser 

Når baby skal sove, er det vigtigt, at der er rolige omgivelser. Etabler for eksempel et mørkt rullegardin, der mørklægger rummet og dermed indikerer overfor baby, at nu er det sovetid. Sørg også for, at der er ro i rummet og udenfor værelset, så støj fra tv, radio eller Ipad ikke påvirker barnets søvnrytmne. Her kan man med fordel synge for barnet, så det falder til ro og oplever, at forælderen er lige ved siden af og vugger det i søvn. 

Sørg for behageligt tøj

Når baby har behageligt tøj på, er du sikker på, at der ikke er noget, der generer og dermed holder baby vågen. Vi kender det også selv, at der ikke er noget så generende som tøj, der strammer, genererer, irriterer etc. Giv baby blødt tøj på, som også passer til årstiden. 

Related Post