Farmor og børn Artikler Hvad skal du gøre hvis du har en efterfødselsreaktion?

Hvad skal du gøre hvis du har en efterfødselsreaktion?


Det kort svar er, at du skal søge hjælp. Du kan læge meget mere og fødselsdepression og efterfødselsreaktioner her i Fertilitet & Familiedannelse gratis univers

Det kan godt være hjælp fra pårørende. Men det kan være gavnligt at få en samtale med en terapeut eller psykolog som er specialiseret i efterfødselsreaktioner og fødselsdepressioner. Vedkommende at hjælpe dig til at hele følelsesmæssigt. Og vedkommende kan hjælpe idg med at forstå hvad der er op og ned i din tilstand. En dygtig terapeut vil sammen med dig skabe klarhed over hvad der skal til for at du får det bedre.

Det kan være svært selv at se hvor kimen til fødselsdepressionen ligger gemt. Hvad årsagen er. Der er sjældent en enkelt årsag. Hos mennesker der udvikler en fødselsdepression, ser vi også en form for stress respons i nervesystemet. Vi ser en overaktiv amygdala, som meget let trigges og sender stresshormoner ud i kroppen. Derudover ser vi en psykologisk reaktion. Den følelsesmæssige del af tilstanden. Og det er vigtigt at man går ind og arbejder med begge dele, der hvor der også er en stressrespons i spil.

I denne artikel om fødselsdepression finder du et link til et gratis minikursus, som her og nu kan hjælpe dig der har en efterfødselsreaktion med at få det bedre. Du kan også læse meget mere og få et overblik over hvad det er du kæmper med.

Mange mennesker med efterfødselsreaktioner bebrejder sig selv. Som om de selv er skyld i deres tilstand. De er kede af, at det påvirker deres familie og forholdet til deres barn. Det er naturligt at bebrejde sig selv hvis man har en fødselsdepression. Det har den funktion, at man retter fokus på at ændre sin adfærd til det bedre. Men problemet er, at selvkritikken blot forværrer efterfødselsreaktionen. Fordi selvkritik her fungerer nedbrydende. Når man har en efterfødselsreaktion, er man i en psykologisk tilstand som er svær at komme ud af. Tid betyder naturligvis meget for helingsprocessen. Men den tid der går kommer ikke tilbage igen. Og en lang periode hvor du som forældre har det svært, kan sætte spor i din relation til dit barn og i dit selvværd i forældrerollen. Derfor er det vigtigt at række ud og søge hjælp.

Terapi når man har en fødselsdepression, kan være helt afgørende for, at man kommer hurtigere ud på den anden side og får det godt igen. Men også afgørende for at man værner om sin og barnet relation, mens man har det svært. Det kan være godt at få støtte til at finde vej igennem det der kan føles som et vildnis af svære følelser. Med den rette hjælp vil du kunne give slip på følelsen af at kæmpe dig igennem din efterfødselsreaktion alene.

Related Post