Farmor og børn Artikler Sådan finder du det helt rigtige legetøj til dit barn

Sådan finder du det helt rigtige legetøj til dit barn

Sådan finder du det helt rigtige legetøj til dit barn post thumbnail image

Leg spiller en central rolle i et barns udvikling. Leg kan nemlig være med til at udvikle sprog, motorik og sågar sociale kundskaber. Enhver god leg understøttes dog af det rette legetøj. Hvis du altså gerne vil have dit barn til at lege fremfor at sidde klistret til skærmen, handler det om at finde det rette legetøj. Det er desværre ikke altid lige nemt. Heldigvis er der her et par tips til, hvordan du kan finde dit barns nye yndlingslegetøj.

Læg mærke til dit barns interesser- Giv dem Paw Patrol legetøj

Det første skridt på vejen er selvfølgelig at lægge mærke til dit barns interesser. Det kan måske lyde åbenlyst, men desværre glemmer alt for mange forældre netop det. Viser du interesse for dit barn og deres verden, vil det dog unægteligt give dig en bedre forståelse og dit barn en større selvtillid.

Det kan for eksempel være, at dit barn elsker en særlig type leg, eller er fan af et bestemt TV program. For rigtig mange små danskere er det sidstnævnte tilfældet med tegneserien Paw Patrol. Det kan måske lyde absurd, men det handler grundlæggende bare om en ung dreng og hans patrulje af hunde, der redder verden fra farer i alle afskygninger.

Ofte er temaerne noget så nobel som at redde verdenshavene fra forurening, så det er bestemt en god interesse at kultivere. Særligt i en alder, hvor børn elsker gentagelser og genkendelighed, er Paw Patrol legetøj altså slet ikke en dårlig ide.

Hvad end du køber dit barn Paw Patrol legetøj i form af pynt til værelset eller figurer af seriens centrale karakterer, vil de elske det og efterligne seriens handling. På den måde passer valget af Paw Patrol legetøj også godt ind i en af de mange andre overvejelser, ud kan gøre dig, når du skal vælge legetøj til dit barn.

Opfordr til god leg

Selvom legetøj hurtigt kan komme til at lyde som en stor, homogen kategori, er der nemlig ingen tvivl om, at typen af legetøj former legen. Giv derfor gerne dit barn legetøj, der former legen i en god og konstruktiv retning. Ved at give dit barn Paw Patrol legetøj, opfordrer du dem mere eller mindre indirekte til at efterligne seriens gode budskaber.

Det kan dog også gøre sig gældende på et mere simpelt og praktisk plan. Selv lang tid efter at dit barn har lært at gå og tale, handler leg for eksempel stadig delvist om at udvikle motorik. Derfor kan du med fordel give dem legetøj, der udfordrer dem motorisk, hvad end det er klodser, puslespil eller noget helt tredje.

Efterhånden som børn bliver ældre, handler deres leg dog i stadig større grad om social og intellektuel udfordring. Hvis du kan finde legetøj, der understøtter den slags leg, har du hensigtsmæssigt valgt legetøj, der vil blive kæret om i mange år fremover.

Legetøj i med lang holdbarhed

I sidste ende handler det at finde det helt rigtige legetøj nemlig også om at finde legetøj, der kan holde i mange år. Det vil først og fremmest sige, at kvaliteten skal være i orden. Selvom legetøj kan virke dyr, kan det altså godt betale sig at give lidt ekstra for legetøj i ordentlig kvalitet. På den måde sikrer du først og fremmest, at dit barn kan beholde deres yndlingslegetøj i mange år fremover. Derudover undgår du også eventuelle sundhedsfarer såsom uhensigtsmæssige hormoner i plastikker eller små dimsedutter i halsen.

Holdbarhed handler dog ikke kun om legetøjets kvalitet. Det handler også om mængden af forskellige lege, et stykke legetøj kan indgå i. Derfor er klodser altid gode. Hvad end du giver dit barn Paw Patrol legetøj, klodser eller noget helt tredje, vil de dog uden tvivl sætte pris på at være blevet set og forstået. også selvom de ikke altid viser det.

Related Post